JEBC Algemene Leden Vergadering, 22 Nov

0 Replies

De zomer is voorbij en wij zijn druk bezig met het realiseren van de JEBC doelen. De afgelopen maanden is er nagedacht hoe we als JEBC tot zeggenschap over de eerste panden kunnen komen. Daarnaast is het bestuur een paar keer bij elkaar gekomen om de voorgang van de JEBC te bespreken en knopen door te hakken. Op dinsdag 22 november organiseren we de allereerste Algemene Leden Vergadering van de Jan Evertsen BuurtCoöperatie! Alle leden zijn welkom. Vanaf 19:30 uur staat de bijzondere thee (en koffie voor de diehards) voor je klaar bij T’s (Jan Evertsenstraat 89). We starten om 20:00.
Deze bijeenkomst is uitsluitend voor JEBC leden.
Lid worden
Wil je de ALV graag bijwonen en ben je nog geen lid, dan kan je snel en eenvoudig alsnog lid worden. Print het contract via deze link, vul het in en neem het mee naar de vergadering (22 nov, inloop vanaf 19:30 start om 20:00, T’s Jan Evertsenstraat 89). Voor de start maken we je aanmelding dan graag officieel. We horen graag van je! Bijvoorbeeld via info@jebc.nl

JEBC als aanvulling op het marktkapitalisme
Het gedachtengoed van de JEBC blijkt perfect aan te sluiten op de groeiende internationale beweging van the Commons, waarin aanvullingen op het marktkapitalisme worden onderzocht. Jeroen Jonkers heeft daarom met Saskia Sassen en wethouder Vliegenthart in Pakhuis De Zwijger (livestream) een discussie gevoerd over de JEBC als middel om als bewoners grip te houden op de ontwikkelingen in je eigen buurt. Ook in de binnenstad discussies over toeristen versus Duo Penotti/wafels/ijs en kaaswinkels, wordt steeds vaker naar de JEBC gekeken. Jeroen zal hier tijdens de ALV kort wat over vertellen.

Adviescommissies
Zoals eerder aangekondigd wil de JEBC graag twee adviescommissies vormen met leden. Dat zijn een “aankoop & aanhuur“ commissie en “selectie van ondernemers” commissie. Ben jij een expert, heb jij ervaring of een duidelijke mening over één van die onderwerpen, dan hopen we dat je je gaat aanmelden voor één van die commissies tijdens de ALV of via info@jebc.nl. Maar meld je ook gerust aan als het je interesse heeft en je juist wat hoopt op te pikken van de kennis en mening van anderen!

Meer budget voor JEBC organisatie
De JEBC wil het ingelegde geld van de leden investeren in een pand. Daarom moesten we voor de organisatie op zoek gaan naar alternatieve bronnen van geld, zoals subsidie. Dat is gelukt: we hebben na een bevlogen pitch van Sara Mohammadi een mooie  subsidie binnen gekregen uit het Sociale Helden programma van Stadsdeel Amsterdam West.

Marketingfolder JEBCInspirerende Lente borrel

Share Your Thoughts

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *