Dit zijn de 12 beste crowdfundingprojecten van 2015

0 Replies

Met crowdfunding worden tegenwoordig miljoenenprojecten gefinancierd voor onder meer een ziekenhuis en windmolens. Het biedt daarnaast nieuwe kansen voor franchiseorganisaties en buurtbewoners die vastgoed samen willen aanschaffen. De belangrijkste trends in 2015 waren dat grotere organisaties crowdfunding in gaan zetten en de groei van do-it-yourself crowdfunding, dat wil zeggen crowdfunding buiten bestaande platformen om. Ook is serial crowdfunding, waarbij crowdfunding wordt ingezet in verschillende groeifases van een organisatie, sterk in opkomst. Wat waren de meest inspirerende crowdfunding-initiatieven van 2015 die deze trends ondersteunen?

Net als vorig jaar heeft de CrowdfundingHub, het Europese kenniscentrum op het gebied van crowdfunding en andere vormen van alternatieve financiering, de meest bijzondere projecten van dit jaar op een rij gezet.

Op nummer 7 is JEBC genoemd:

7) Buurtbewoners starten eigen vastgoedcoöperatie JEBC

Buurtbewoners in Amsterdam-West werken al 5 jaar samen om de winkelstraat Jan Evertsenstraat te verbeteren. De winkelstraat is in die tijd erg opgeknapt, maar om de volgende stap te zetten is de Jan Evertsen BuurtCooperatie opgericht. Deze vastgoedcoöperatie is eigendom van alle bewoners, winkeliers en lokale investeerders uit de buurt en gaat in 2016 winkelpanden aankopen en verhuren, waardoor er een grotere winkeldiversiteit ontstaat in de straat.

CrowdfundingHub: “Een bijzonder initiatief, waarbij bewoners zelfstandig het initiatief nemen om werkelijk impact te hebben in hun buurt en waarbij ze niet alleen hun tijd inzetten, maar ook daadwerkelijk investeren in hun eigen buurt. Via een eigen buurtcoöperatie wordt dit ook mogelijk gemaakt. Dit is een mooi voorbeeld voor andere buurten in Nederland om zelf te participeren in het verbeteren van de eigen wijk.”

Voor de complete artikel klik hier.

Een coöperatie starten, hoe doe je dat? #2Amsterdamse buurtcoöperatie wordt vastgoedspeler

Share Your Thoughts

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *